У США Палата представників оголосила перерву до 28 лютого, не схваливши допомогу Україні

12:00 16.02.2024

Палата представників Сполучених Штатів Америки (США) після дискусій стосовно законопроекту щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, вирішила піти на перерву до 28 лютого. Документ так і не був проголосований.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки".

Тепер конгресмени мають повернутися до розгляду проекту закону вже наприкінці лютого.

Перед оголошенням перерви в Палаті представників тривали обговорення щодо допомоги Україні та іншим партнерам - конгресмени вирішували, чи голосувати за документ у вигляді, погодженому Сенатом, або вносити до нього поправки.

Реакція Байдена
Президент США Джо Байден відреагував на рішення законодавців піти на перерву. Американський лідер у своєму Twitter (X) зазначив, що відмова проголосувати за законопроект щодо виділення Україні допомоги, яка продовжує протистояти широкомасштабній військовій агресії з боку РФ, "не буде забута".

"Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута", - написав він.

Що передувало

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США підтримав законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України у документі передбачено понад 60 млрд доларів.

США вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні через розбіжності між республіканцями і демократами. Таким чином, виділення нових пакетів американської військової допомоги призупинено.

Для того, щоб законопроєкт, який підтримав Сенат, набув чинності, його має схвалити Палата представників і підписати президент США Джо Байден.

Додамо, що днями генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Палату представників Штатів схвалити нову допомогу Україні на 60 млрд доларів. За його словами, в іншому випадку нерішучість може призвести до вторгнення Китаю на Тайвань.

Ще на цю тему