Латвія передасть кошти від росактивів на допомогу Україні

13:20 12.01.2024

Латвія передасть кошти, зароблені за допомогою “Дому Москви” в Ризі та інших російських активів, на допомогу Україні.

Про це заявив Президент Латвії Едгарс Рінкевичс на спільному з Президентом України Володимиром Зеленським брифінгу в Ризі, передає Укрінформ.

За словами латвійського президента, він поінформував Зеленського про ухвалений Сеймом Латвії закон про націоналізацію Будинку Москви та передання всіх необхідних коштів на потреби України.

"Також інші російські активи будемо використовувати для надання допомоги Україні. Ми вирішуватимемо, як це здійснювати", – додав Рінкевичс.

Латвійські парламентарі напередодні схвалили конфіскацію Будинку Москви, позаяк під прикриттям культурних та освітніх заходів там відбувалися політичні заходи, що загрожують національній безпеці.

21 і 22 грудня минулого року Служба держбезпеки Латвії проводила кримінально-процесуальні дії в Будинку Москви "у зв'язку з можливим порушенням санкцій ЄС проти Росії".

Рінкевичс також запевнив, що Латвія продовжить надавати допомогу Україні на рівні держави і суспільства, та зазначив, що обсяги вже наданої допомоги перевищили 1% ВВП Латвії.
 

Ще на цю тему