На саміті Кримської платформи проголосили спільну декларацію

08:40 25.10.2023

У спільній декларації учасників Другого Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи парламентарії світу висловили намір надалі посилювати санкції проти Російської Федерації.

Про це повідомив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Спільна декларація учасників Другого Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи. У підсумковому документі, учасники саміту наголосили, що відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, включно з деокупацією Криму та Севастополя, а також забезпечення державного суверенітету України, є фундаментальною передумовою для припинення війни та встановлення тривалого миру у регіоні», - поінформував він.

Окрім того, декларацією парламентарії засудили правову нікчемність так званих «референдумів» і «виборів» на тимчасово окупованих територіях України.

Також політики засудили вихід Росії із Чорноморської зернової ініціативи, систематичні атаки на експортну інфраструктуру, погрози комерційному судноплавству, а також блокаду морських портів України, що загрожує світовій продовольчій безпеці.

Водночас за словами Стефанчука, учасники саміту заявили про намір підтримувати надання політичної, дипломатичної, військової, безпекової, фінансової, гуманітарної та іншої допомоги Україні, а також надати Україні всю необхідну допомогу для досягнення членства в ЄС.


Зокрема парламентарії висловили в декларації намір підтримувати застосування та надалі посилювати санкції проти РФ, вживати дипломатичних, економічних та інших заходів із метою тиску на РФ, а також протидіяти обходу санкцій.

Ще на цю тему