В Києві розпочав роботу Міжнародний форум експертної мережі Кримської платформи.

08:00 19.07.2023

18 липня, в Києві розпочав роботу Міжнародний форум експертної мережі Кримської платформи “Бачення майбутнього: експертний погляд”. 

Протягом двох днів українські та міжнародні політики та експерти будуть обговорювати майбутню архітектуру безпеки Чорноморського регіону та всього світу, розглядати загрози екології для України та світу, які принесла російська агресії, а також проведуть глибокий аналіз демократичних принципів у контексті післявоєнної Росії, досліджуючи, як демократичні норми, інститути та практики можуть сприяти стабільності, миру та ефективному управлінню в післявоєнний період.

Основна мета заходу — розробити рекомендації щодо практичних кроків, спрямованих на зміцнення безпеки в Україні та світі, а також стимулювати дискусію щодо формування політики стосовно майбутньої стратегії росії.

“Понад 60 організацій, які входять до експертної мережі Кримської платформи, брали участь у підготовці Міжнародного форуму”, – сказала Ольга Скрипник, голова правління Кримської правозахисної групи. 

Захід розпочався з візиту учасників форуму — українців та іноземців — містами та селами Київщини, які найбільше постраждали від агресії росії, аби наочно побачити наслідки воєнних злочинів росіян. 

Також у перший день Форуму відбулася панельна дискусія “Наслідки агресії росії для України та світу”. 

Ще на цю тему