Рашисти на своїй авіабазі "Енгельс" мають "гібрид Ту-95 та Ил-76", і це ще одни недолік мальованої авіації(фото)

16:20 03.10.2023

На якісних супутникових знімках з російської авіабази "Енгельс" можна детально роздивитися, як окупанти намалювали свої Ту-95МС і скільки літаків захистили шинами

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Нещодавно у мережі з’явилися супутникові знімки російської стратегічної авіабази "Енгельс", на яких можна було побачити, що росіяни у своїх спробах захиститися від атак дронів вирішили буквально малювати свої бомбардувальники Ту-95МС включно із шинами.

Водночас завдяки детальним знімкам, які оприлюднив у соцмережі Х (раніше відома як Twitter) користувач @MT_Anderson можна роздивитися, що взагалі зараз відбувається на цій російській авіабазі.

 

Супутниковий знімок авіабази "Енгельс" за 30 вересня, джерело — @MT_Anderson

Так, серед "звичайних" літаків на авіабазі "Енгельс" розташовані три стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, два винищувачі-перехоплювачі МиГ-31 і ще один літак заправник Ил-78.


Ще п’ять літаків — два Ту-160 і три Ту-95МС — з імпровізованим захистом у вигляді шин, про такий новий захист для російських літаків стало відомо ще на початку вересня, згодом цей тренд перейшов і на тактичну авіацію.

 

Фронтовий бомбардувальник Су-34 з захистом у вигляді шин

І також — два намальовані Ту-95МС, причому один з них автор називає "гібридом Ту-95 та Іл-76", вказуючи на ще один насправді доволі очевидний недолік "мальованої" стратегічної авіації.


Так, автор акцентує на тому, що росіянам не зовсім вдалося адекватно передати ширину крил бомбардувальника, тому вийшов такий собі "Ту-76" — водночас окремо відзначається, що літак вийшов доволі близький за розмірами до оригіналу: "Трохи довгий, але розмах крил на місці".

 

Червоним пунктиром виділені намальовані Ту-95МС, наочно видну різницю у ширині крил літака, джерело @MT_Anderson

Загалом такий спосіб "обдурити" українські безпілотники виглядає як доволі сумнівний задум — раніше Defense Express розповідав, чи спрацює такий план окупантів, і тут є низка "але", включно з тим, що, як слушно відзначили у коментарях до матеріалу, на мальованих літаках просто неможливо реалістично відобразити тінь.

Зрештою, враховуючи те, що сьогодні на супутникових знімках можна доволі чітко роздивитися ті чи інші об’єкти, навряд чи всілякі "Ту-76" стануть серйозною перепоною і зможуть завадити дронам поцілити у реальні літаки, якщо вони ще раз завітають на ту чи іншу авіабазу — фактор "раптовості" вже втрачений.

Теми:

Ще на цю тему