Під виглядом «реставрації» у Ханському палаці в Бахчисараї окупанти будують амфітеатр

13:20 20.09.2023

Росіяни продовжують нищити єдиний у світі зразок кримськотатарської палацової архітектури - Ханський палац у тимчасово окупованому Бахчисараї. 

Так, під виглядом "реставраційних робіт" на території Посольського дворика палацу окупанти будують амфітеатр.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу експертка Кримського інституту стратегічних досліджень, ексдиректорка Бахчисарайського історико-культурного заповідника Ельміра Аблялімова.

"Сьогодні окупанти під виглядом "реставраційних робіт" на території Посольського дворика Ханського палацу планують побудувати амфітеатр. Роботи вже проводяться", - сказала вона.

За її словами, велика частина Ханського палацу була зруйнована на початку ХІХ століття. "У Посольському дворику ще до окупації Криму було проведено частину археологічних робіт, їх потрібно продовжувати, а не планувати будувати там амфітеатр", - додала експерт.

Ельміра Аблялімова вкотре наголосила, що сьогодні Ханський палац - це об'єкт, який вже немає ознак автентичності. "Росіяни зробили його таким, яким вони його бачать", - додала вона.

Раніше Постійне Представництво Президента в АРК повідомило, що російські загарбники продовжують нищити Ханський палац в Бахчисараї під виглядом “реставрації”. Зазначалося, що нещодавно російські “фахівці” виявили там нові об'єкти культурної спадщини під час прокладання інженерної мережі. Через це “деякі роботи” довелось припинити, щоб провести “дослідження”.
 

Ще на цю тему