Які картини з херсонського музею окупанти незаконно тримають в Криму - фото

15:00 02.12.2023

Сюжет, знятий окупаційним “медіа” в так званому “центральному музеї Тавриди” у серпні 2023 року, допоміг працівникам Херсонського художнього музею дізнатися про долю своїх експонатів, що були викрадені під час окупації.

Як пише видання «Флот 2017» про це повідомляє Qirim Media.

Зазначається, що список музейних робіт, які незаконно перебувають в окупованому Криму, поповнився твором харківського художника. Фрагмент роботи потрапив у пропагандистський сюжет, знятий окупаційним “медіа” в так званому “центральному музеї Тавриди” у серпні 2023 року.

Так з’ясувалося, що на окупованому півострові знаходяться картина “Великому Кобзареві”(1964) харківського художника Ігоря Стаханова, картина “Чуфут-Кале. Бахчисарай” (1986) автора Анатолія Платонова, картина “Півонії, маки, виноград” (1998) Ксенії Стеценко та “Терція” (1996) Івана Старенкова.

 

Працівники музею впізнали свої експонати в сюжеті, котрий зняли окупанти в так званому “центральному музеї Тавриди” у серпні 2023 року.

“Загадкові та нелогічні ці росіяни, свого ідола Леніна не “врятували”, не “евакуювали”, а от нашого Шевченка навіщось із собою прихопили… Але ми не відволікаємось на це риторичне питання і продовжуємо шукати докази російського злочину”,- зазначили у Херсонському художньому музеї.

Теми:

Ще на цю тему