При Кримській платформі можуть створити міжпарламентський комітет

09:20 26.10.2022

Учасники першого парламентського саміту Кримської платформи висловили намір створити при ній постійно діючий міжпарламентський комітет.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна", про це йдеться в резолюції саміту.

Стверджується, що міжпарламентський комітет міжнародної Кримської платформи "зможе надавати експертизу національним та міжнародним партнерам" та повідомляти про реальну ситуацію в тимчасово окупованому Росією Криму.

Планується також розробити механізм узгодження позицій учасниками Кримської платформи та підготовки спільних документів з питань безпеки, прав людини, культурної спадщини, загроз довкіллю, спричинених тимчасовою окупацією Криму.

Проросійський президент Хорватії проігнорував парламентський саміт Кримської платформи у Загребі
У резолюції учасники парламентського саміту закликали РФ "негайно припинити зусилля, що продовжуються, змінити демографічну структуру тимчасово окупованого Криму шляхом переселення російських громадян".

Також вони висловили намір співпрацювати з міжнародними структурами "з метою ухвалення рішень, спрямованих на деокупацію Криму та міста Севастополь, а також відновлення територіальної цілісності України".

Як повідомлялося, перший міжпарламентський саміт Кримської платформи відбувся 25 жовтня у Загребі. У ньому брали участь представники понад 40 країн та міжнародних організацій.

У своєму зверненні президент Володимир Зеленський заявив, що справжній мир, який закінчить війну Росії проти України, можливий лише після повернення окупованого Криму.

Ще на цю тему