В Одесі судитимуть екс-заступника начальника розвідки ВСУ, який брав участь у вбивстві цивільних у Бучі / Фото

08:20 05.10.2022

Спеціалізація прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону направила до Київського райсуду Одеси обвинувальний акт щодо колишнього заступника начальника розвідувального управління штабу Військово-морських сил України, колишнього командира 73-го Центру спецоперацій ВМСУ капітана другого рангу Ігоря Татарченка.

У прокуратурі повідомили, що Татарченка судитимуть за ч.1 ст.111 та ч.1 ст.408 Кримінального кодексу України – державна зрада, дезертирство, пише Думська.

Фото з сайту Думська

Раніше слідство встановило, що у 2014 році після захоплення Криму колишній офіцер не з'явився на службу до пункту постійної дислокації на материковій частині України, порушив присягу, відмовився продовжувати службу в армії та перейшов на бік ворога.

Після цього він обійняв посаду командира 155-ї окремої бригади морської піхоти та Тихоокеанського флоту та пішов на підвищення, ставши капітаном першого рангу. З лютого його бригада бере участь у повномасштабній війні проти нашої держави.

155-а бригада вторглася в Україну з території Білорусі та брала участь у боях у Київській області, у тому числі її військовослужбовці брали участь у геноциді мирних мешканців Бучі та інших міст регіону. Після втечі з Київської області морпіхи з Владивостока відзначились на Донбасі.
 

Ще на цю тему