Греція надіслала Сербії скаргу через аварію українського літака, що перевозив боєприпаси

10:40 19.07.2022

Уряд Греції у понеділок, 18 липня, подав офіційну скаргу до Сербії у зв’язку з аварією українського літака Ан-12, який перевозив сербські боєприпаси до Бангладеш, але розбився на грецькій території.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на AP.

«Послу Греції в Белграді було доручено подати скаргу сербському (уряду), щоб наголосити на необхідності попереднього повідомлення грецьких органів влади про характер вантажу», – повідомив неназваний представник уряду Греції.

Нагадаємо, біля міста Кавала, що на півночі Греції, в ніч проти неділі розбився український літак Ан-12, який здійснював комерційний рейс із Сербії до Бангладеш.

Міністр оборони Сербії Небойша Стефанович заявив, що український літак перевозив 11,5 тонн оборонної продукції сербського виробництва до Бангладеш.

На місці аварії другий день продовжують працювати сапери. Очікується, що на знешкодження всіх боєприпасів, які перевозив літак, знадобиться кілька днів.

Генеральний директор української компанії-перевізника Meridian Денис Богданович раніше підтвердив загибель вісьмох членів екіпажу Ан-12. Усі вони були громадянами України.

Речник пожежної служби Греції Янніс Артопіос заявив, що небезпечних речовин після огляду місця падіння літака не виявлено. Він додав, що останки членів екіпажу були доставлені в сусіднє місто Комотіні для подальшого упізнання.
 

Теми:

Ще на цю тему