У Греції через зливи село пішло під воду, жителі рятуються на дахах

18:00 07.09.2023

Жителі грецького села Метаморфосі у центральній частині країни змушені видиратися на дахи будинків, оскільки через постійні зливи в останні 48 годин їхні домівки фактично пішли під воду.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Protothema.

Рівень води в усьому селі перевищився на шість метрів, так що видно лише черепицю на дахах будинків.


Як розповів місцевий мешканець Константінос Цюкас, двоє жителів села на своїх рибальських човнах постійно рятують з дахів будинків людей, поки багато хто зібрався на даху офісу громади.

"Рівень води постійно піднімається, ми говоримо про понад шість метрів. Ми піднялися на дах офісу громади і чекаємо. Нас більше 60 осіб... Нам повідомили, що прилетять за нами на гелікоптері з човнами, з усім, що можна, аби тільки прилетіли, бо зрештою ми потонемо. Все село зникло, тільки черепиця залишилася, більше нічого не видно. Ми в Божій милості", – розповів він.

Трохи менш катастрофічна ситуація в кількох інших селах муніципалітету Палама в місцевості Кардіца.

Повідомляється, що за допомогою гелікоптерів і підвісних човнів буде зроблена спроба евакуювати тих, хто застряг у селах.


Так, три вертольоти піднімуться в повітря найближчим часом – як тільки знизиться хмарність і буде дозвіл від авіаційного регулятора.

Волос, Пеліон, Скіатос, північна Евія, Кардіца, Фтіотида і Афіни постраждали в середу від шторму "Даніель", що спричинив повені і зсуви ґрунту. Однак повідомлялося також про пошкодження на півдні Греції.

Раніше повідомлялося, що у центральній частині Греції щонайменше двоє людей загинули і троє зникли безвісти після того, як сильні зливи спричинили повінь. Однак до полудня четверга кількість загиблих зросла до чотирьох.

Ще на цю тему