ПАРЄ ухвалила три резолюції щодо України, - голова делегації Мезенцева

13:00 23.06.2022

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила три резолюції щодо України.

Про це повідомила голова постійної делегації Верховної Ради у ПАРЄ Марія Мезенцева (фракція Слуга народу), передає Цензор.НЕТ.

«Такого не було ніколи! … Три резолюції щодо України... Ми проголосували та ухвалили три важливі резолюції», - написала Мезенцева ввечері в середу, 22 червня, у фейсбуці.

Народний депутат розповіла, що поправки української делегації були враховані та покращили резолюцію «Гуманітарні наслідки та внутрішні й зовнішні переміщення людей у зв'язку з агресією Російської Федерації проти України».

«Ми закликаємо допомогти вирішити проблему фінансування житла для переміщених українців, активізувати обмін військовополонених. ЄС надати чітке юридичне роз'яснення щодо права осіб, які отримали тимчасовий захист у країнах ЄС та які перебували там більше як 90 днів і виїхали в Україну, повернутися на територію ЄС», - зазначила Мезенцева.

ПАРЄ також ухвалила резолюції «Захист та альтернативний догляд за несупроводжуваними та розлученими дітьми-мігрантами та дітьми-біженцями» та «Справедливість і безпека для жінок у процесі мирного примирення», доповідачами з яких були відповідно Мезенцева та член постійної делегації українського парламенту в ПАРЄ народний депутат Євгенія Кравчук (фракція Слуга народу).
 

Ще на цю тему