В ПАРЄ заявили про відповідальність Росії за екологічну кризу в Криму

20:30 04.10.2021

Народна депутатка від партії «Голос», член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Леся Василенко заявила, що Росія несе відповідальність за ту екологічну кризу, від якої страждають люди на півострові.

Про це вона сказала під час сесії ПАРЄ-2021, яка була присвячена природоохоронній проблематиці.

За її словами, під час розгляду резолюції про закріплення права на здорове довкілля представники РФ доповіли про критичну ситуацію у Криму. Зокрема, представники держави-окупанта згадали про проблеми питної води та перебої електроенергії і намагалися звинуватити у всьому Україну.

«Проте численні резолюції ради Європи визнають, що РФ вчинила анексію і є окупантом в Криму. Окупант здійснює ефективний контроль, що по факту означає, що Росія, і тільки Росія, несе відповідальність за ту екологічну кризу, від якої страждають люди на півострові», – наголосила Василенко.

Вона зазначила, що виступ представника Росії під час обговорення резолюції про закріплення екологічних прав людини на рівні ЄКПЛ по суті можна розцінювати, як перелік частини екологічних злочинів проти населення, яке коїть окупант в Криму.

«Наступний крок — це фіналізація проекту протоколу і доповнення ЄКПЛ. Як тільки це станеться, громадяни зможуть подавати скарги проти РФ», - підсумувала вона.

Ще на цю тему