ПАРЄ не підтримала скасування повноважень делегації РФ

13:01 28.01.2021

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) не підтримала, ініційоване Україною та її партнерами, оскарження повноважень делегації Російської Федерації.

Про це у своєму Telegram-каналі заявив народний депутат, член української парламентської делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко, передає УНН.

Цитата

«На жаль, ПАРЄ не підтримала ініційоване нами оскарження повноважень російської делегації. Але ми не збираємося здаватися. Критична доповідь про те, що російська делегація не дотримується жодних покладений на неї зобов’язань була хорошою. Однак, там було пропущено одне ключове слово ― «НЕ». Не ратифікувати повноваження російської делегації» — заявив Гончаренко.

Деталі

За його словами, дебати стосовно цього питання тривали 2 години. 109 делегатів проголосували «за», 37 — «проти».

«На жаль, багато колег по Асамблеї досі... намагаються шукати примарний «діалог» з тими, хто його не збирається вести. Але ми цю справу так не залишимо. Ми, разом з нашими міжнародними друзями, будемо оскаржувати повноваження російської делегації кожного разу, коли це буде можливо», — додав член української делегації.

Доповнення

Днями стартувала перша в цьому році сесія Парламентської Асамблеї Ради Європи. Раніше Бюро ПАРЄ ухвалило рішення рекомендувати Асамблеї не проводити поточних дебатів по Криму, так само як і не проводити дебати за темою «Заборона російської та інших мов меншин в Україні».

Українська делегація в понеділок підняла питання про повернення до поточної дискусії щодо порушення прав людини в Криму.

Крім того, напередодні української делегації в ПАРЄ, спільно з представниками інших країн, вдалося ініціювати початок процедури оскарження повноважень делегації Росії. За це рішення проголосувало 38 делегатів.

Ще на цю тему