Переслідування корінних народів у Криму: ПАРЄ отримала запит на проведення дебатів

18:01 14.09.2021

На осінню сесію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) надійшов запит на проведення дебатів щодо політичного переслідування корінних народів в Криму з боку Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ПАРЄ.

«Надійшов запит на проведення термінових дебатів … щодо «політичного переслідування корінних народів в Криму з боку Росії», – повідомили у пресслужбі організації.

Крім того, надійшов запит на проведення дебатів, зокрема, щодо ситуації в Афганістані та збільшення міграційного тиску на кордонах Латвії, Литви і Польщі з Білоруссю.

Зазначається, що осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) пройде в Страсбурзі з 27 до 30 вересня у гібридному форматі (частково онлайн, частково за фізичною присутністю)

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в Криму затримали і вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемова, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо. Десятки людей, в тому числі родичі, журналісти й адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з вимогою дати інформацію про викрадених. Більш як 50 з них були затримані бійцями ОМОНу і доставлені до так званих райвідділків поліції м. Сімферополь.

На 58 осіб були складені адміністративні протоколи за статтею 20.6.1 КпАП РФ.

Ще на цю тему