Іран погрожує арештом всіх танкерів Греції у Перській затоці

14:00 31.05.2022

Всі 17 грецьких танкерів можуть бути захоплені, якщо іранське судно Lana та раніше конфісковану сиру нафту не повернуть.

Іранський Корпус вартових Ісламської революції попередив про потенційне затримання всіх грецьких танкерів, які зараз перебувають у Перській затоці. Наразі між двома країнами триває суперечка про долю іранського нафтового вантажу на борту танкера під російським прапором, захопленого в Греції в квітні, пише ZN.UA з посиланням на Splash.

"Іранські війська затримали два танкери Suezmax під грецьким прапором, Delta Poseidon і Prudent Warrior, у п’ятницю. Невдовзі після цього передали через місцеві ЗМІ, що інші 17 грецьких танкерів можуть бути захоплені, якщо іранське судно Lana та раніше конфісковану сиру нафту не повернуть", – повідомляють на сторінках видання. 

Також іранська сторона заявила, що екіпаж двох кораблів, захоплених КВІР, перебуває в безпеці:

"Усі члени екіпажу обох грецьких кораблів перебувають у доброму здоров’ї та захищені під час перебування на борту відповідно до міжнародного права", – повідомили в Організації портів і морів Ірану, додавши, що судна були затримані через порушення міжнародного морського права.

Нагадаємо, сили Корпусу стражів Ісламської революції (КСІР) затримали в Перській затоці два нафтоналивні танкери під прапором Греції. 

Ще на цю тему