Чубайс звільнився з посади спецпредставника путіна і покинув рф – ЗМІ

07:20 24.03.2022

Спеціальний представник президента рф володимира путіна зі зв'язків із міжнародними організаціями Анатолій Чубайс пішов з посади та покинув територію росії.

Про це повідомляє Reuters.

Співрозмовник агентства не назвав причину виїзду Чубайса з країни, а сам Чубайс поклав слухавку, коли з ним намагався зв’язатися журналіст Reuters.

Зазначається, що Чубайс був призначений на посаду спеціального представника президента рф зі зв'язків із міжнародними організаціями у 2020 році після відставки з посади глави державної технологічної компанії «РОСНАНО», якою він керував з 2008 року.

Багато росіян звинувачують Чубайса в тому, що він дозволив невеликій групі магнатів збагатитися під час приватизації 1990-х років, а мільйони росіян залишилися в бідності на тлі економічного колапсу та кризи.

В останні роки він продовжував закликати до економічних реформ у рф і був одним із найвідоміших лібералів, пов’язаних з російським урядом. У 2010 році він попереджав, що зростання фашизму є найбільшою загрозою для росії і може розірвати країну.

Ще на цю тему