Херсонський суднобудівний завод побудує чотири судна для Нідерландів / Фото

14:00 14.02.2022

Херсонський суднобудівний завод (Херсонська верф) Smart Maritime Group (SMG) отримав новий контракт на будівництво суден для замовника з Нідерландів.

Про це інформує Мілітарний.

Всього за угодою, буде побудовано чотири корпуси суховантажів, повідомили у пресслужбі Smart Maritime Group, якій належить дане підприємство.

«Наші корабели уклали контракт на будівництво серії суден для замовника з Нідерландів. Це хороший знак, який обіцяє надійне завантаження потужностей підприємства на кілька років уперед, повну зайнятість робітників та отримання ними стабільної зарплати», – йдеться у повідомленні.

У січні, на Херсонській верфі приступили до різання сталі для першого майбутнього суховантажу, який будуватиметься згідно з новим контрактом.

Ілюстраційне зображення. Танкер-хімовоз для суднобудівної групи VEKA Group. Фото: SMG

Його повна вантажопідйомність складатиме 5,05 тис. тонн.

Ще одне нове судно, але вже повнокомплектне, буде закладено на суднобудівному заводі у лютому 2022 року.

Ним стане великий буксир для українського замовника.

За словами генерального директора SMG Дмитра Краснікова, у поточному році планується збільшити обсяг виробленої продукції більш ніж на 60 відсотків, що становитиме 800 млн. грн.

Херсонська верф розташована на півдні України, в гирлі річки Дніпро, вона була створена в 1951 році, як головний завод комерційного суднобудування в колишньому СРСР.

Нагадуємо, що Херсонський державний завод «Палада» виготовить композитний плавучий док для турецьких партнерів. Контракт на будівництво і постачання композитного плавучого доку було укладено з турецькою компанією Hidrodinamik Shipyard.

Плавучий док. Фото: ДК «Укроборонпром»

Док вантажопідйомністю 8500 тонн, побудують з використанням сучасної технології: понтон виготовлять з морського залізобетону на основі сульфатостійкого портландцементу, а башти – з суднобудівної сталі.
 

Ще на цю тему