На Одещині капітально відремонтували судно, якому «світила» порізка на метал / Фото 

16:40 01.08.2023

Суховантаж «Вилкове» Українського Дунайського пароплавства пройшов капітальний ремонт і зараз готується до першого рейсу.

Про це повідомив гендиректор УДП Дмитро Москаленко, пише видання Думська.

За його словами, багато років судно перебувало в бербоут-чартері. Орендар економив на обслуговуванні й повернув суховантаж у жахливому технічному стані.

«Альтернативою ремонту було відправити вбите судно у відстій, звідки одна дорога — на металобрухт, — каже керівник. — Однак ми прийняли рішення відновити «Вилкове».

Ремонтні роботи тривали майже три місяці. Довелося замінити десятки тонн металу — конструкції корпусу, палуби, перебирання трюму та багато іншого. Корпус очистили і пофарбували в три шари. Також пофарбували поверхні трюмів і палуб на площі майже 10 тис кв. метрів. 

Уперше за тридцять років повністю демонтували і відреставрували кришки вантажних трюмів, низку інших систем і агрегатів. Робітники замінили гідравлічні механізми відкриття кришок, капітально відновили гвинторульовий комплекс, зробили капремонт головного двигуна, дизель-генераторів, компресорів, замінили й налаштували паливну апаратуру, замінили велику номенклатуру запчастин. Деякі вузли виготовляли на замовлення.

«Для «Вилково» капітальний ремонт став фактично другим народженням, — зазначив гендиректор УДП. — Через кілька днів після завершення процедури випробування на клас Регістру наш новий суховантаж приступить до першого рейсу. Роботи для нього зараз дуже багато — одеські порти заблоковані ворогом, а вивозити врожай потрібно! Перевага «Вилково» в тому, що воно може повноцінно працювати на Дунаї навіть в умовах мілководдя».

Фото з сайту Думська
 

Ще на цю тему