Кримчанам спростили процедуру оформлення виплати за «пакунок малюка»

18:00 17.01.2022

Жителям тимчасово окупованого Криму спростили процедуру отримання виплати за «пакунок малюка» - тепер вони зможуть оформити її в додатку «Дія» без довідки з пологового будинку.

Про це повідомляє КримSOS, передает Укрінформ

«Є гарні новини для батьків новонародженої малечі. Тепер офіційно з 1 січня отримати грошову допомогу за «Пакунок малюка» можна без довідки з пологового будинку», - йдеться в повідомленні.

Як розповіла юристка КримSOS Анастасія Калініна, тепер батькам новонародженої малечі для отримання грошей замість «пакунка малюка» у «Дії» не потрібно надавати довідку, що родина не отримувала такий вид допомоги. В КримSOS нагадали, що оформити виплати за «Пакунок малюка» у додатку «Дія» можна з 17 грудня 2021 року. Сума виплати - 6300 грн.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації, щоб отримати грошову компенсацію потрібно відкрити спеціальний рахунок у відділенні ПриватБанку, куди будуть зараховані кошти.

Також необхідно заповнити онлайн-заяву єМалятко або особисто звернутись до відділення з питань соціального захисту населення райдержадміністрації, виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, центру надання адміністративних послуг.

Для оформлення заяви потрібно мати електронний цифровий підпис (ЕЦП), який генерують у спеціалізованих центрах сертифікації, додатках «Дія» або «Приват24», або в будь-якому надавачі електронних довірчих послуг.
 

Ще на цю тему