Росія провела в Чорному морі артилерійські стрільби

09:20 09.12.2021

Чорноморський флот Росії провів артилерійські стрільби в акваторії Чорного моря.

Про це повідомили у пресслужбі флоту.

Стрільби провів «новий патрульний корабель» «Сергей Котов».

«Під час цільового виходу корабля в море екіпаж провів перевірочні стрільби з артилерійської установки АК-176, великокаліберних корабельних кулеметів і протидиверсійних гранатометних комплексів ДП-65», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили в Міноборони Росії, «Сергей Котов» – четвертий корабель у серії проєкту 22160. Кораблі цього проєкту спроєктовані в Санкт-Петербурзі для захисту та охорони морської економічної зони. На цьому типі кораблів реалізовано модульну концепцію морського озброєння. Три кораблі цього проєкту – «Василий Быков», «Дмитрий Рогачев» і «Павел Державин» виконують поставлені завдання у складі сил Чорноморського флоту.

Раніше розрахунки мобільних берегових протикорабельних ракетних комплексів (БПКРК) «Бал» та «Бастіон» ракетно-артилерійського з'єднання Чорноморського флоту Росії провели навчання зі знищення кораблів умовного супротивника в акваторії Чорного моря.

Протягом року Чорноморський флот Росії провів близько 250 різних навчань, повідомляли у пресслужбі флоту. За інформацією російських військових, загалом кораблі флоту пройшли близько 450 тисяч морських миль, що у півтора раза більше від показників за аналогічний період минулого року.

Ще на цю тему