Жителя Криму, який воював на боці окупантів, засудили до 15 років тюрми

09:40 04.01.2024

Жителя тимчасово окупованого Криму, який воював на боці окупантів у Запорізькій області засуджено, до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури громадянина України, який у лавах ворожого підрозділу брав участь у боях проти ЗСУ, визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зрадник отримав 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.

За даними слідства, житель Сімферополя добровільно за контрактом був зарахований до 810-ї окремої бригади морської піхоти військово-морського флоту ЗС РФ, яка дислокувалась на українському півострові.

Після проходження «курсів» бойової підготовки його у складі угруповань російської армії відправили на Запорізький напрям. Там, перебуваючи на посаді стрільця, він забезпечував оборону рубежів з метою утримання захопленої ворогом території Пологівського району, та брав участь у бойових діях проти Сил оборони України.

У серпні 2023 року під час бойового зіткнення біля с. Роботиного Запорізької області був взятий українськими захисниками у полон та переданий правоохоронним органам.

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину у скоєному злочині визнав у повному обсязі, поінформували в прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 

Ще на цю тему