Збільшити безпекову допомогу Києву: в США конгресмени закликали Байдена посилити політику щодо Росії

16:40 17.11.2021

Старший республіканець комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США Майкл Маккол (від штату Техас) і весь республіканський склад підкомітету Палати по Європі, енергетиці, навколишньому середовищу та кіберпростору направили листа держсекретарю США Ентоні Блінкену з вимогою до адміністрації президента США Джо Байдена посилити політику щодо Росії. Про це йдеться у пресрелізі, опублікованому на сайті комітету у вівторок, передає УНН.

Цитата

«Нещодавні рішення президента Байдена, пов’язані з політикою США щодо Росії, включаючи припущення (будівництва) «Північного потоку — 2», <...> демонструють слабкість», – зазначено у заяві.

Підтримка України справами, а не словами

10 конгресменів, що направили Блінкену лист, зокрема, торкнулися в ньому питання військового втручання Росії у справи стратегічного партнера ​​США – України. Законодавці зазначають, що «нинішній адміністрації ніколи не вдавалося» підкріпити свою жорстку засуджуючу риторику щодо агресії Росії такими ж рішучими діями.

«Ми закликаємо адміністрацію Байдена негайно розглянути: збільшення з боку США допомоги Києву у сфері безпеки та переконання наших союзників і партнерів чинити так само».

Доповнення

Крім того, автори звернення закликали Білий дім запровадити санкції проти ключових російських держкомпаній, таких як «Газпром», а також найважливіших галузей російської промисловості, включаючи металургійну та гірничодобувну.

Також конгресмени торкнулися питань ядерного озброєння, кібербезпеки та ситуації з ув’язненим російським опозиціонером Олексієм Навальним.

Ще на цю тему