У РНБО не виключають використання Росією «енергетичного тероризму» щодо України

09:20 11.11.2021

Рада національної безпеки і оборони не виключає того, що Російська Федерація може використати «енергетичний тероризм» щодо України.

Як заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу, Україна готова приймати жорсткі рішення в своїх інтересах, передає УНН.

«У разі необхідності, якщо буде продовжуватися складна ситуація, ми не виключаємо використання Російською Федерацією «енергетичного тероризму» щодо України, будуть прийняті відповідні рішення, швидко та жорстко в інтересах нашої країни», – заявив Данілов.

На початку жовтня в уряді прогнозували «складний опалювальний сезон», оскільки він буде проходити на тлі міжнародної енергетичної кризи.

Станом на 8 листопада повідомлялося, що 7% житлового сектору та 15% об’єктів соціальної сфери в Україні ще не підключені до теплопостачання.

Наприкінці вересня Кабмін, НАК «Нафтогаз України», Офіс Президента підписали Меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду не будуть зростати. Згідно з документом, за повідомленням ОП, ціна газу для населення становить 7,4 грн за 1 куб. м.

«Нафтогаз» повідомив, що пропонує бюджетним та релігійним організаціям, а також установам, що фінансуються з державного або місцевих бюджетів, середньострокові контракти з фіксованою ціною на газ – 13,7 за кубометр (із транспортуванням та ПДВ – 16,8 грн).

Ще на цю тему