Зеленський підписав указ про вихід України з ще однієї угоди між державами-членами СНД: про що йдеться

10:20 28.11.2023

Україна вийшла з Угоди між державами-членами СНД про соціальні та правові гарантії військовослужбовців. Відповідний указ підписав Президент Володимир Зеленський, повідомляє УНН з посиланням на сайт голови держави.

Деталі

Зеленський підписав указ №789/2023 "Про вихід України з Угоди між державами – учасницями Співдружності Незалежних Держав про соціальні та правові гарантії військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, та членів їхніх сімей та Протоколу до Угоди між державами – учасницями Співдружності Незалежних Держав про соціальні та правові гарантії військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, та членів їхніх сімей".

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Конституції України, керуючись положеннями статті 62 Віденської конвенції про право міжнародних договорів, Президент постановив:

1. Вийти з Угоди між державами – учасницями Співдружності Незалежних Держав про соціальні та правові гарантії військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, та членів їхніх сімей, учиненої 14 лютого 1992 року в м. мінську.

2. Вийти з Протоколу до Угоди між державами – учасницями Співдружності Незалежних Держав про соціальні та правові гарантії військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, та членів їхніх сімей, учиненого 19 січня 1996 року в м. москві.

Нагадаємо

12 січня Верховна Рада ухвалила рішення про вихід з двох угод з країнами СНД.

Ще на цю тему