В Україні обговорили з Данією можливість будівництва військових кораблів 

19:20 05.10.2021

Командувач ВМС ЗСУ контр-адмірал Олексій Неіжпапа в Одесі провів зустріч з аташе з питань оборони при Посольстві Королівства Данія в Україні капітаном 1 рангу Феліксом Еббестадом. 

Захід було проведено з метою підтримання військового діалогу та обговорення актуальних питань двостороннього військового співробітництва у військово-морській сфері, пише armyinform.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективні напрями військового співробітництва. Насамперед мова йшла про можливість будівництва кораблів за допомогою Королівства Данія в Україні в рамках потреб, які постають перед українськими ВМС з огляду на сучасні безпекові виклики в Азово-Чорноморському регіоні. Окремо було розглянуто основні пріоритети розвитку, які передбачають зовнішню підтримку та можливість передачі українським екіпажам обладнання та екіпіровки, призначених для виконання завдань з боротьби за живучість кораблів у рамках матеріально-технічної допомоги.

Неїжпапа висловив вдячність іноземній стороні за підтримку нашої країни в непростий для неї час. Він розповів про сучасні морські загрози, основні досягнення у реформуванні та розбудові ВМС України, під час яких на постійній основі враховуються стандарти Північноатлантичного альянсу.

За словами капітана 1 рангу Фелікса Еббестада, важливість такої кооперації важко переоцінити. Королівство Данія з розумінням ставиться до викликів та загроз, які стоять перед Україною, та готове до розвитку відносин задля підтримання безпеки не лише в Азово-Чорноморському регіоні, а й у світі загалом.
 

Ще на цю тему