Індія замовила в України газотурбінні агрегати на свій фрегат

10:40 07.09.2021

Українське ДП «Зоря»-»Машпроект» уклало контракт на постачання газотурбінних агрегатів для потреб Військово-морського флоту Індії.

Про це повідомляє Державне підприємство «Зоря»-»Машпроект», пише Мілітарний.

Контракт було укладено з Goa Shipyard Limited (Індія). Флот Індіє має отримати два газотурбінні агрегати (ГТА) М7Н.2.

Цими агрегатами будуть укомплектовані нові багатоцільові фрегати класу «Talwar», що будуть побудовані на індійській верфі.

Згідно з договором, перший агрегат має бути пред’явлено замовнику у грудні 2022 року, другий – у липні 2023-го. Загальна сума контракту склала близько 100 млн доларів США.

Попередні фрегати цього класу, проєкт 1135.6, побудовані для ВМС Індії на Балтійському заводі у Санкт-Петербурзі та на заводі «Янтарь» у Калінінграді.

Після 2014 року, коли постачання турбін Миколаївського виробництва було припинено, Росія була примушена відмовитись від будування кораблів цього проєкту.

У 2019 році повідомлялося, що індійська державна суднобудівна компанія Goa Shipyard Limited планує будування повністю локалізованих фрегатів класу “Talwar”.

У січні стало відомо, що Індія закупила газотурбінні двигуни в Україні та передала їх Росії для установки на фрегати типу «Адмирал Григорович», пише видання.

Очікується, що перший з них буде переданий замовнику до кінця 2022 року. Другий планується поставити на пів року пізніше, у 2023 році.

У листопаді 2020 року українське ДП «Зоря»-»Машпроект» провело монтажні роботи газотурбінних агрегатів на есмінці Індії «Visakhapatnam».

Роботи проводилися на першому кораблі із серії проєкту 15В «Visakhapatnam» (D66) на індійському підприємстві Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL).
 

Ще на цю тему