Українські та американські десантники проведуть спільну висадку із С-130

10:01 03.08.2021

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалася завершальна конференція з планування українсько-американського командно-штабного навчання RAPID TRIDENT 2021.

Для проведення цього навчання, як пише Defense Express з посиланням на АрміяInform, планується залучити до шести тисяч військовослужбовців, а кількість країн-учасниць навчання може сягати п’ятнадцяти.

Навчання RAPID TRIDENT 2021 відбуватимуться у межах міжнародного військового співробітництва та за підготовки Збройних Сил України. Першою особливістю цьогорічних навчань RAPID TRIDENT стане те, що вони будуть поєднані із загальним сценарієм навчань «Об’єднані зусилля-2021».

Другою особливістю RAPID TRIDENT 2021 стане те, що командування цих навчань створюватиме багатонаціональні підрозділи. Зокрема, вперше за історію навчань відбуватимуться батальйонні тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою.

І в рамках цих заходів – заплановано проведення спільної висадки українських і американських десантників із літака С-130 військово-транспортної авіації США.

«Побічним» елементом цих навчань стане проведення оцінки кількох підрозділів Збройних Сил України, у межах програми перевірки та зворотного зв’язку концепції оперативних можливостей.

Окрім того – інструктори НАТО під час RAPID TRIDENT 2021 проведуть в Україні Курс оцінювачів НАТО.

Нагадаєм, 2 серпня вперше в історії багатонаціональних навчань в Грузії, за участю грузинських і американських військових відбулися спільні показові навчання з повітряно-десантним компонентом.

Ще на цю тему