Сьогодні ми зробили титанічний крок у боротьбі проти корупції в сфері дипломування моряків – нардеп Горенюк

13:21 17.06.2021

Комітет Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури 16 червня ухвалив рішення винести на голосування в першому читанні законопроєкт №3944 («Закон про внесення змін до статті 51 Кодексу торговельного мореплавства України щодо вимог до кваліфікації членів екіпажу»). Мета документу - викорінення корупції у сфері дипломування моряків та приведення національного законодавства України у відповідність до вимог Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року.

Про це у Facebook повідомив народний депутат Олександр Горенюк.

«У моряків велика перемога сьогодні! Ми прийняли історичне рішення, і це титанічний крок проти корупції в сфері дипломування моряків», – написав Олександр Горенюк.

Як підкреслив народний депутат, законопроєкт №3944 рік лежав без уваги. А тим часом корупція в сфері дипломування моряків процвітала. Зокрема, розмір хабара сягнув 10 тисяч доларів.  

«150 тисяч моряків і їх сім'ї замість того, щоб витрачати гроші на себе і своїх дітей, змушені витрачати їх на чиновників. За кожну атестацію у моряків незаконно вимагають до 10 тисяч доларів», – наголосив Горенюк.

Як раніше повідомляв Олександр Горенюк, під час презентації Плану реформування сфери дипломування моряків були зафіксовані головні моменти законопроєкту.

З основного - усі послуги повинні бути оцифровані, позбавлені людського фактору і повинні працювати через єдине вікно в додатку «Дія».

Ще на цю тему