Власність рф в Україні: на Львівщині арештували майно підприємства на 470 мільйонів

10:40 13.09.2022

У Львівській області арештували корпоративні права та майно на 470 млн грн підприємства, власниками якого є громадяни російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За клопотанням Львівської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права львівського підприємства на загальну суму 11 млн грн, а також на 19 об’єктів нерухомості - цілісний майновий комплекс. Загальна сума арештованого майна становить майже 470 млн грн.

Вирішується питання про передачу арештованого майна в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

«Підприємство є одним з найбільших виробників скляної продукції на території заходу України. Його засновником є естонська компанія, а бенефіціарними власниками - група громадян рф. Вони здійснюють фінансовий контроль за коштами від продажу скляних виробів», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, посадовці підприємства ухиляються від сплати податку завдяки фінансовим посередникам - пов’язаним компаніям в Естонії. Окрім того, росіяни задіяні у матеріальному забезпеченні міністерства оборони рф.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків, службового підроблення, а також фінансування дій, вчинених з метою захоплення державної влади, за процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури здійснюється слідчими ГУ НП у Львівській області, за матеріалами УСБУ.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні рішенням суду до АРМА були передані активи російського підприємства на понад 3,6 млн грн.

Ще на цю тему