ВАКС закрив справу "Роттердам+"

13:20 09.10.2023

Вищий антикорупційний суд закрив справу «Роттердам+» через закінчення строку досудового розслідування після повідомлення особі про підозру.

Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію САП.

Цитата

«9 жовтня 2023 року під час підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС ухвалила рішення про закриття справи «Роттердам+» з підстав п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України, тобто закінчення строку досудового розслідування, визначеного статтею 219 цього Кодексу, після повідомлення особі про підозру», - йдеться в повідомленні.

В САП зазначають, що указане рішення ухвалено з окремою думкою одного з суддів колегії.

«Прокурор САП не погоджується з таким рішення суду та оскаржить його в суді апеляційної інстанції», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

14 березня 2023 року прокурори САП за результатами розслідування НАБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо 6 осіб, причетних до запровадження так званої формули «Роттердам+».

За оцінкою слідства запроваджена формула призвела до завдання протягом 2016-2017 років 19,357 млрд гривень збитків споживачам електроенергії. Прокурором також заявлено цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням державі на суму 19,357 млрд гривень.

У вересні 2022 року НАБУ і САП завершили розслідування у справі «Роттердам+» та відкрили матеріали стороні захисту для ознайомлення.

Після рішення АП ВАКС, Керівник САП Олександр Клименко скасував рішення про закриття провадження.

Ще на цю тему