Санкції: Захоплене РФ під час окупації Криму українське судно змушено працювати лише у Чорному морі - Клименко / Фото

12:22 03.05.2021

#Кажете_снкції_не_працюють: Захоплене як військовий трофей при окупації Криму українське науково-дослідницьке судно PROFESSOR VODYANITSKIY (IMO: 7406148) щось шукає в Чорному морі. 

«Чому ж в Чорному?», - питає керівник проєкту Інституту чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор інтернет-видання BlackSeaNews Андрій Клименко. 

«За свої 45 років судно відвідало більш 60 країн, в тому числі в Південній півкулі. Великі океанські рейси тривали до 150 діб. Сьогодні у зв'язку з міжнародними санкціями судно може працювати тільки в Чорному і Азовському морях... Чому ж така біда? - тому що воно крадене. І це всі в світі знають.

НДС «Професор Водяницький» - власність України, знаходилось в управлінні Інституту біології южних морів Академії наук України (Севастополь). Зараз судно (як і інститут) привласнила РАН - Російська Академія наук. Інститут тепер називається «ФГБУ Институт морских биологических исследований им. А.О. Ковалевского РАН»...

В нас до речі поки не чутно про позови з боку АН України по РФ щодо втраченого майна. Чому? Може хтось з друзів має зв'язок з АН України? Спитаймо в них... В Криму АН України (а ще й Академія аграрних наук...) втратила дуже багато цінного майна: Морський гідрофізичний інститут, Кримська астрофізична обсерваторія, будинки відпочинку на морському узбережжі та ін. 

Панове академики, треба починати рухатися - 8-й рік вже.

І ще: це відмінний привід, щоб Російську академію наук ізолювали від цивілізованого світу. Бо вони - банальні злодії, вони - світочі наукової думки - вкрали чуже майно. Втім. а які наукові результати в СССР (РФ) є не вкраденими - все вкрали зі всього світу: від шарикоподшипників до атомної бомби», - додає експерт.


 

Ще на цю тему