Глава «Нафтогазу» анонсував підписання меморандуму з міжнародною компанією з розробки морського шельфу

16:01 15.02.2021

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв анонсував підписання меморандуму з великою міжнародною компанією зі спільної розробки морського шельфу.

«Уже сьогодні буде випущено прес-реліз про підписання першого меморандуму з великою міжнародною газодобувною компанією, з якою ми плануємо освоювати український морський шельф», – сказав він на форумі «Україна 30», що відбувається в Києві.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України постановою №1172 від 25 листопада 2020 року надав НАК «Нафтогаз України» право на розвідку й видобуток нафти та газу на шельфі Чорного моря без проведення аукціону.

Згідно з різними оцінками, прогнозні та перспективні ресурси шельфу Чорного моря становлять близько 1-2 трлн куб. м газу й понад 1 трлн тонн нафти з газовим конденсатом, що може забезпечити Україну додатковим видобутком 10 млрд куб м природного газу в рік.

«Нафтогаз» заявив про готовність розпочати сейсмічні дослідження через кілька місяців після отримання ліцензії.

Державна служба геології та надр України видала «Нафтогазу» 20 спеціальних дозволів терміном на 30 років на геологічне вивчення з подальшим видобутком вуглеводнів на площах «Скіфська» і «Дельфін», розташованих на шельфі Чорного моря.

«Нафтогаз», зокрема, отримав дозвіл працювати на площі «Скіфська» – 01, 06, 10, 14, 18-22 і «Дельфін» - 01, 03, 04, 07, 08, 10-15.

«Нафтогаз України» об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

Ще на цю тему