Кулеба анонсував історичну подію: старт «квадриги» з Туреччиною за лічені дні

08:15 18.12.2020

Міністр закордонних справ разом з очільником оборонного відомства Туреччини 18 грудня прибудуть в Київ, де відбудеться перше засідання нового формату взаємодії двох країн.

Про це у відеозверненні за підсумками першого дня великої конференції послів сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

«Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу завтра звернеться до українських послів. Він приїжджає у Київ не сам, а разом з міністром оборони Туреччини. І підчас конференції послів відбудеться історична подія – перше засідання нового формату взаємодії між Україною та Туреччиною, який називається “Квадрига” – коли міністри закордонних справ і оборони однієї країни сидять з одного боку столу, міністри закордонних справ і оборони іншої країни – з іншого, і говорять про відносини між країнами і в регіоні комплексно», - сказав Кулеба.

Зі слів міністра, такі формати є дуже рідкісними, про нього було домовлено президентами України Володимиром Зеленським і Туреччини Реджепом Ердоганом.

Нагадаємо, у листопаді поточного року Кулеба анонсував першу зустріч за формулою «Квадрига» - між главами оборонних і зовнішньополітичних відомств України і Туреччини.

Ще на цю тему