ЗСУ випробували Bayraktar TB2 та «Джавеліни» на масштабних навчаннях з бойовою стрільбою / Фото

19:45 26.11.2020

У Збройних Силах України під керівництвом Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака на базі військових частин ОК «Південь» триває підбиття підсумків діяльності ЗС України за 2020 навчальний рік.

На полігоні 235-го міжвидового центру підготовки військових частин і підрозділів «Широкий лан» тривають інструкторсько-методичні заняття з керівним складом військових частин, з’єднань та органів військового управління щодо порядку застосування військ (сил) в операціях, їхньої підтримки та всебічного забезпечення, пише armyinform.

Під час заняття військовослужбовці однієї з механізованих бригад ЗС України продемонстрували проведення навчань батальйонних тактичних груп з бойовою стрільбою у наступі в урбанізованій місцевості, дії малих тактичних груп, завдавання зосередженого ракетно-авіаційного удару тощо. Особливу увагу приділено комплексному застосуванню високоточної зброї, засобів РЕБ, автоматизованих систем управління та іншого сучасного озброєння. Крім того, в навчаннях активно використовували безпілотні літальні апарати, які здійснювали розвідку й надавали цілевказівки на ураження цілей противника. Також перевірено спроможності безпілотників типу Bayraktar TB2, які виконали завдання без практичного завдавання ударів по цілях. Ефективне бойове застосування продемонстрували бойові розрахунки протитанкових ракетних комплексів типу «Джавелін» і «Стугна». Також активну участь у навчаннях брала авіація Повітряних Сил за участю штурмової, винищувальної та бомбардувальної авіації.

Однією з особливостей навчань стало відпрацювання штурму містечка з подальшим блокуванням і знищенням незаконних збройних формувань. Крім того, у процесі тренувань учасники навчання відпрацьовували навчально-бойові завдання з використанням сучасної лазерної системи імітації бою, зокрема системи двостороннього вогневого контакту «Лазертаг». Інструкторсько-методичні заняття дають змогу опрацювати єдині погляди на організацію та проведення заходів підготовки військ (сил) у 2021 навчальному році. Зокрема напрацьовані методики враховують надходження до військових частин і підрозділів новітніх зразків озброєння, у тому числі високоточного, засобів розвідки, радіоелектронної боротьби та автоматизованих систем управління.

«Інструкторсько-методичні заняття сьогодні відбуваються не лише на полігоні «Широкий Лан», а й у всіх військових частинах Збройних Сил України. Мета навчань — показати нові методи, способи бойового застосування підрозділів і військових частин різних родів військ і видів нашого війська з урахуванням сучасного досвіду ведення бойових дій», — зазначив Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Руслан Хомчак.

Фото: armyinform

Ще на цю тему