Кулеба назвав три складові для успіху розвитку європейського оборонпрому

15:20 06.05.2024

Глава українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба вважає, що є три складові, від яких залежить успіх розвитку європейської оборонної промисловості.

Про це він сказав у своєму зверненні до Форуму оборонної промисловості ЄС-Україна у понеділок, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на пресслужбу МЗС України.

Перша складова, за словами міністра, – це створення спільного оборонно-промислового простору в рамках ЄС, а також країн-партнерів і країн-кандидатів. 

Зокрема, спільний оборонно-промисловий простір допоможе подолати проблеми, які виникають через використання різних видів зброї та боєприпасів, вважає міністр.

Друга складова – це довгострокове планування, контракти та закупівлі. 

На думку Кулеби, стратегія ЄС вже зробила важливий крок у цьому напрямку, і "ми очікуємо її швидкої практичної імплементації на національному та міжурядовому рівнях".

Третя складова полягає у посиленні співпраці між оборонними галузями України та ЄС. 

Міністр підкреслив, що сьогодні Україна є європейським центром оборонної промисловості. За його словами, багато урядів і компаній вже співпрацюють зі своїми українськими колегами, і вигоди від цього величезні. 

Ще на цю тему