У НАТО пропонують Україні захист від втручання Росії у вибори 2019 року

09:56 30.03.2018

Північноатлантичний альянс може допомогти Україні у забезпеченні стійкості та захищеності електронної системи Центрвиборчкому від зовнішнього втручання під час проведення виборів у 2019 році.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе за результатами засідання Комісії Україна-НАТО, що відбулося напередодні у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

«Ми говорили про практичні речі щодо загроз з боку Російської Федерації, які можна передбачити. Ідеться, наприклад, про втручання у процес виборів. І однією із потенційних цілей такої атаки може стати робота Центральної виборчої комісії України», — розповіла український віце-прем'єр.

Климпуш-Цинцадзе повідомила, що з відповідною пропозицією на засіданні КУН виступила Румунія, яка є головною нацією у трастовому фонді з допомоги НАТО у питанні кібербезпеки.

«Це дуже конкретна і практична пропозиція, що зробить електронну систему української ЦВК більш стійкою і захищеною», — зауважила Климпуш-Цинцадзе.

За словами урядовця, ЦВК може бути залученою до програм, які фінансуються фондом.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що українська сторона зацікавлена, щоб ця кіберініціатива була реалізована до початку проведення виборів в Україні у 2019 році.

Теми:

Ще на цю тему