«Олександр Охрименко» дообладнають для протимінної боротьби

18:30 27.11.2020

Пошуково-рятувальне судно «Олександр Охрименко» дообладнають для здійснення протимінної боротьби.

Інформацію розказав тимчасовий виконувач обов’язків начальника пошуково-рятувальної служби Командування ВМС ЗС України капітан 2 рангу Леонід Бурлака, повідомляє Український мілітарний портал.

Для цієї мети судно отримає сучасні засоби пошуку, ідентифікації та знищення вибухонебезпечних предметів.

Вже зараз на борту є водолазна станція, барокамера та інше необхідне водолазне майно.

Додатково буде придбано водолазне спорядження та обладнання для проведення водолазних, підводно-технічних та суднопідіймальних робіт в морі, а також сучасне аварійно-рятувальне майно.

Наше завдання – розширити можливості судна «Олександр Охрименко» до застосовування й забезпечення практично всього спектру водолазних, суднопідйомних, підводно-технічних, гідрографічних, науково-дослідницьких та інших спеціальних робіт, – розказав капітан 2 рангу Леонід Бурлака

«Олександр Охрименко» дообладнають для протимінної боротьби. «Олександр Охрименко» прибув до Одеси Фото: Думская

Також в межах міжнародної військової допомоги партнери зі США передадуть ВМС ЗС України сучасні автоматизовані засоби протимінної безпеки, зокрема локатори бокового огляду, а також інше сучасне водолазне спорядження.

Аварійно-рятувальне судно «Олександр Охрименко» призначений для забезпечення всього спектру водолазних, суднопідйомних, підводно-технічних, гідрографічних, науково-дослідницьких та інших спеціальних робіт, воно може забезпечувати гасіння об’єктів як в порту, так і в морі.

На кораблі встановлено 3 пожежні лафети, якими подається струмінь води до 30 метрів. В залежності від ситуації та кваліфікації пожежі, може подаватися і повітряна піна.

Також аварійно-рятувальне судно «Олександр Охрименко» може проводити роботи зі збору розлитих нафтопродуктів, адже має на борту відповідне устаткування.

29 серпня 2019 року Міністерство інфраструктури України передало Військово-Морським Силам Збройних Сил України пошуково-рятувальне судно «Олександр Охрименко» з розпорядження Адміністрації морських портів України.

13 листопада 2019 року відбулась урочиста церемонія підняття прапору ВМС ЗС України на пошуково-рятувальному судні «Олександр Охрименко».

Ще на цю тему