UA EN

Водолазна школа ВМС отримала нові костюми / Фото

13:20 14.01.2021

Водолазна Школа ВМС ЗС України отримала нові костюми, мова йде сучасних гідрокомбінезонів сухого та мокрого типу польської марки «Eques».

Для водолазів було придбано 20 таких комплектів, повідомляє Український мілітарний портал.

До останнього часу Школа використовувала для підготовки курсантів різнотипні гідрокомбінезони, які раніше було передано у рамках матеріально-технічноі допомоги від закордонних партнерів, а також закуплено волонтерами.

Однак, невелика кількість та специфікація цих г/к не дозволяли повною мірою забезпечити навчальний процес.

Керівництвом ВШ ЗСУ було вирішено замовити лінійку гідрокомбінезонів сухого та мокрого типу, що забезпечують захист водолаза у широкому діапазоні температур води (від +25 до +2 градусів, від басейну до зимового моря), які є достатньо універсальними, надійними, недорогими, та придатними для використання курсантами-початківцями.

Гідрокомбінезони було виготовлено польською фірмою «Eques» згідно з специфікаціями, оголошеними у тендері.

Особливістю гідрокомбінезонів сухого типу «Military school training M-DDS /014» є можливість використанні як з апаратами відкритого циклу дихання (аквалангами), так і з нагрудними апаратами замкненого циклу (ребризерами), для чого в комплекті передбачено окремий балон піддуву, та два посадочних місця під клапани.

Тканина гідрокомбінезона вкрита шаром кордури у кольорі «MULTICAM», який надає надійний захист від механічних пошкоджень.

Водолазна школа ВМС отримала нові костюми які мають систему мобільних кілець для швидкої заміни ручних та шийних обтюраторів. Це дозволяє проводити швидкий ремонт безпосередньо на місці водолазних спусків.

Комплект гідрокомбінезона має у складі окремі водолазні боти, які дають можливість ходити на ластах, виконувати роботи на грунті, а також забезпечують надійне зчеплення на поверхні, наприклад при роботі на мокрій палубі.

Утеплювач гідрокомбінезона «Fourth Element» виготовлений з високотехнологічної тканини «Polartec» призначений для використання разом з термобілизною. Під час важкої роботи утеплювач виконує роль «другого шару», відводячи вологу від тіла водолаза на внутрішню поверхню г/к.

Крій дозволяє носити утеплювач на поверхні під час забезпечення водолазних спусків у якості теплого светра.

Кишені гідрокомбінезона кріпляться за допомогою «MOLLE» платформ, і дозволяють гнучко конфігурувати їх кількість та розміщення в залежності від задач.

Гідрокомбінезони мокрого типу «Mil.Dual-Flex M-DDS/010» являють собою спрощену версію г/к, свого часу розроблених для спецпідрозділу ВМС Німеччини. Крій г/к передбачає неопреновий монокомбінезон товщиною 5 мм, неопренову куртку-утеплювач товщиною 5 мм та окремий шолом. Це дозволяє регулювати конфігурацію гідрокомбінезона в залежності від температури води.

Гідрокомбінезони типу «Military school training M-DDS/014» та «Mil.Dual-Flex M-DWS/010» виготовлено з використанням військової системи якості NATO AQAP 2110:2016.

Гідрокомбінезон від польської фірми «Eques» в патерні A-TACS Foliage Green Фото з сайту виробника

Фото з сайту УМП

Ще на цю тему