Як країни ЄС порушували ембарго на російську сиру нафту у період з 5 грудня 2023 року по 29 лютого 2024 року – Клименко

12:40 20.03.2024

За період з 5 грудня 2023 року по 29 лютого 2024 року включно до портів та рейдових перевалок в країнах ЄС з російських портів Чорного моря було доставлено близько 11,4 млн тонн російської сирої нафти.

Моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакції BlackSeaNews продовжує щоденно відстежувати ситуацію з морськими перевезеннями російської сирої нафти з портів Чорного моря. У зазначений період не обійшлося без порушення ембарго на російську сиру нафту з боку країн – членів ЄС.

Про це повідомляє головний редактор BlackSeaNews, експерт Андрій Клименко у Фейсбуці.

«За цей час на порушення ембарго до портів та рейдових перевалок в країнах ЄС з російських портів Чорного моря було доставлено близько 11,4 млн тонн російської сирої нафти, це 82,9 млн барелів, в яких прийнято рахувати в галузі», - пише експерт.

1. 68,8% з цих тонн і барелів доставлено на рейдову перевалку в Лаконійській затоці поблизу узбережжя Греції (див. карту).

Ця перевалка знаходиться точно в межах її виключної морської економічної зони Греції, де тільки влада Греції має повноваження, увага, на проведення заходів щодо збереження екології...

Як виглядає рейдова перевалка в морі - на фото. Це коли танкери стають поруч у відкритому морі і через трубу перекачують нафту з одного на інший танкер.

2. На 2-му місці - безпосередні візити танкерів з російською сирою нафтою до портів Італії. Танкер виходить з російського порту і прямує безпосередньо до італійського порту. 

Обсяг таких італійських (переважно сицилійських) порушень - 1,6 млн тонн, це 14,4%. Це 13 величезних танкерів вантажопідйомністью від 100 до 160 тис. тонн. Порти: MILAZZO, AUGUSTA, TRIESTE, TARANTO, SANTA PANAGIA.

3. Засвітилися в цих кривавих порушеннях порти Іспанії CARTAGENA і BILBAO; Нідерландів - звичайно ROTTERDAM; Хорватії - OMISALJ; Польщі - GDANSK; Словенії - KOPER (обсяги та відсотки - на діаграмі).

Рейси виконували 94 танкери: з них - 52 - належать компаніям Греції; 11- турецьким компаніям; 4 - російським, що зареєстровані в Дубай, ОАЕ, 4 - російським, що зареєстровані в Індії; 3- компаніям з Молдови; 3 - компаніям з Кіпру; 2 - компаніям з Китаю, 2 - з Данії; 1 - компанії з Мальти; 1- компанії з Великої Британії; 1 - з Латвії; 1- з Індонезії; 1 - з Малайзії; і лише 8 - компаніям з офшорних юрисдикцій. Який же це "тіньовий".

В лютому 2024 року до країн ЄС таким чином спрямовано з Чорного моря більше 0,8 млн тонн сирої нафти. 

Цей показник НЕ має тенденції до зменшення, зростає з жовтня 2023, незважаючі на всілякі "пекельні" санкції. (див. діаграму).

Моніторингова група звертає увагу, що все це без нафтопродуктів, а нафтопродукти - ще майже стільки ж - 10,6 млн тонн до ЄС.

Ще на цю тему