Шпигував за кораблями ЗСУ: СБУ затримала чергового російського агента

15:20 22.02.2024

Шпигував за кораблями ЗСУ: СБУ затримала чергового російського агента

Кіберфахівці СБУ викрили на Миколаївщині ще одного інформатора спецслужб рф, який збирав розвіддані про Сили оборони поблизу акваторії Чорного моря.

Колаборант намагався збирати інформацію про кораблі поблизу Миколаївського морського порту. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Серед пріоритетних цілей ворога були напрямки переміщення українського флоту морськими та річковими маршрутами. Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки атак на прифронтову частину півдня України.

Співробітники СБУ вчасно нейтралізували загрозу. У результаті контрдиверсійних заходів російського інформатора викрили на початковому етапі його розвідувально-підривної діяльності.

За даними слідства, посібником окупантів виявився місцевий житель, якого агресор дистанційно залучив до співпраці на початку цього року. Після відпрацювання ворожих завдань фігурант відзвітовував російському координатору в месенджері.

Зараз зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років ув’язнення.

Напереродні правоохоронці затримали ще одного колаборанта, який встановив камери біля Миколаївського порту, аби шпигувати за кораблями.

Ще на цю тему