МЗС України передало ноту протесту Нікарагуа через приїзд російської делегації з Криму

17:30 03.02.2024

МЗС України передало офіційну ноту протесту уряду Нікарагуа через приїзд російської делегації з тимчасово окупованого Криму 23 січня для підписання угод про торговельно-економічне співробітництво та побратимство між Ялтою та Гранадою.

Про це повідомляє представництво Президента в АРК, передає Укрінформ.

"У зв’язку з приїздом російської делегації з тимчасово окупованого Криму до Нікарагуа Міністерство закордонних справ України передало уряду цієї держави ноту протесту", - йдеться у повідомленні.

Речник МЗС Олег Ніколенко уточнив, що протест було заявлено 31 січня.

У представництві поінформували, що візит делегації представників окупаційних адміністрацій до Нікарагуа відбувся 23 січня з метою підписання угод про торговельно-економічне співробітництво, а також про побратимство між тимчасово окупованою Ялтою та Гранадою.

"МЗС наголошує, що подібні дії з боку Нікарагуа грубо порушили суверенітет і територіальну цілісність України, законодавство України, а також норми міжнародного права, зокрема Статут ООН. Автономна Республіка Крим та місто Севастополь є невід'ємною частиною території України, щодо якої представники російської окупаційної адміністрації не мають жодної правосуб’єктності", - йдеться у повідомленні.

У представництві Президента в АРК зазначили, що зверталися з офіційним листом до МЗС із проханням вжити заходів для належного реагування на порушення міжнародного права, яке було виявлено в процесі моніторингу іспанськомовних джерел інформації.
 

Ще на цю тему