Поклонська запросила італійських депутатів до Криму «на реабілітацію», вони відмовилися – ЗМІ

19:30 17.11.2020

Експрокурор анексованого Криму, «депутат» Державної Думи Росії Наталя Поклонська під час онлайн-засідання російського комітету з міжнародних справ з комісією із закордонних справ і питань ЄС Палати депутатів парламенту Італії запросила італійську делегацію до анексованого Криму «на реабілітацію після коронавірусу». Депутати від її пропозиції відразу ж відмовилися.

Про це повідомляють Крим.Реалії з посиланням на російські ЗМІ.

«Крим відкритий для наших друзів з Італії, можливо, для реабілітації після перенесеної інфекції», – цитує Поклонську «РИА Новости».

У відповідь член третьої комісії із закордонних справ Палати депутатів Італії від Демократичної партії Лія Куартапелле повідомила, що в 2014 році в Криму було порушено міжнародне право, й офіційна італійська делегація на анексований Росією півострів не поїде.

«З нашої точки зору, там було порушено міжнародне право в 2014 році. І, звичайно, італійська офіційна делегація приїхати до Криму не має можливості. Це я відповідаю на запрошення», – сказала Куартапелле.

Раніше Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розповів в інтерв'ю Крим.Реалії, що ніхто з чиновників Організації Об'єднаних Націй не вважає депутата російської Держдуми Наталю Поклонську офіційним представником Криму.

Поклонську обрали до Держдуми Росії на виборах, які влаштувала Москва на півострові. Україна і Захід не визнали ці вибори.

До анексії Криму Наталя Поклонська працювала в органах прокуратури України. Навесні 2014 року підконтрольна Кремлю «влада» окупованого півострова призначили її прокурором Криму.

Вона ініціювала заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Росії та на анексованому півострові.

Ще на цю тему