Хусити тримають у заручниках трьох українських моряків з захопленого судна

19:40 02.01.2024

У листопаді 2023 року єменські хусити захопили в Червоному морі судно Galaxy Leader. На ньому перебували троє українських моряків. 

У Професійній спілці робітників морського транспорту України розповіли про ситуацію із захопленням українських моряків у заручники в Червоному морі. Про це повідомив голова ПРМТУ Олег Григорюк, пише usm.media.

За наявною інформацією, хусити досі утримують екіпаж судна. Через посольство України у Великобританії ПРМТУ підтримує зв’язок з Міжнародною морською організацією (IMO), яка опікується цим питанням. Григорюк додав, що наразі тривають переговори.

Також голова ПРМТУ розповів, що у ситуаціях з захопленням моряків у заручники є певний порядок дій. Спочатку судновласник направляє професійного переговорника, який розв’язує питання звільнення судна та команди. Страхові компанії та посольства надають консультантів.

Офіційно держави з терористами переговорів не ведуть. Важливо й те, що чим більший розголос надають ситуації, тим важче її вирішити.

Вже після звільнення моряки звертаються до своїх національних профспілок за необхідною їм допомогою. Ті надають фінансову та психологічну допомогу. З ПРМТУ моряки з судна Galaxy Leader або їхні родичі поки не зв’язувалися.
 

Теми:

Ще на цю тему