Заочно повідомлено про підозру жителю Херсону, який очолив захоплений заповідник «Асканія-Нова» – прокуратура

08:00 27.12.2023

Підозрюваний, очоливши перейменований окупаційною владою заповідник "Асканія-Нова", налагоджував співпрацю із зоопарками та сафарі-парками країни-агресора.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Херсонську обласну прокуратуру.

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади у незаконному правоохоронному органі (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 48-річний підозрюваний у березні 2023 року обійняв посаду директора у захопленому та перейменованому окупаційною владою "Государственном автономном учреждении "Биосферный заповедник "Аскания-Нова", що функціонує на території Каховського району.

Як "керівник" установи, підозрюваний налагоджував співпрацю із зоопарками та сафарі-парками країни-агресора. Брав участь у конференціях та виставках, де приписував росії досягнення українських дослідників у природоохоронній галузі.

Також читайте: Окупанти вивезли з Асканії-Нова до Росії кілька червонокнижних зебр та коней Пржевальського

Окрім організації роботи заповідника, взяв на себе правоохоронні функції в частині охорони природних територій заповідника.
 

Ще на цю тему