Держкомісія ТЕБ та НС розглянула питання зміцнення дамби Хаджибейського лиману

19:15 13.08.2021

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) розглянула питання зміцнення дамби Хаджибейського лиману поблизу Одеси.

«Стан і подальші заходи щодо ремонту та укріплення гідротехнічної споруди - Хаджибейського лиману розглянуто на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 13 серпня», – йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Зазначається, що дамба Хаджибейського лиману призначена для захисту територій Суворовського та Приморського районів Одеси від затоплення водами лиману і є огороджувальною спорудою загальною довжиною приблизно 4 км, і на сьогодні цей стратегічно важливий об'єкт потребує ремонту.

«Саме тому за результатами доповідей та з урахуванням обговорення Державна комісія доручила Одеській облдержадміністрації спільно з «Укравтодором» та Одеською міською радою провести технічне обстеження греблі Хаджибейського лиману. А також визначити її технічний стан і подальші заходи щодо ремонту та укріплення. Отримані результати мають бути надані до Мінрегіону», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Одеській обласній державній адміністрації спільно з Мінрегіоном, Мінекономіки, Мінфіном доручено опрацювати питання фінансування комплексу робіт із ремонту та зміцнення дамби.

Ще на цю тему