Окупанти хочуть перетворити українські заповідники на приватні мисливські зони

16:40 30.03.2023

Міндовкілля України звернулося до міжнародних природоохоронних конвенцій, аби ті визнали незаконними дії росіян на окупованих природно-заповідних територіях Херсонщини.

Про це пише ZN.UA з посиланням на інформацію Урядового порталу.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець повідомив, що 20 березня окупаційна адміністрація незаконно встановила фактичний контроль над заповідником “Асканія-Нова” і призначила тут своє нелегітимне керівництво. Заповідник перебуває в окупації з першого дня повномасштабного вторгнення, однак до останнього часу "Асканія-Нова" зберігала керованість.

Національний природний парк «Джарилгацький», за даними міністра, окупанти намагаються перетворити на землі для «мисливства, рибальства, вилову та відстрілу диких тварин».

Очільник Міндовкілля каже, що росіяни вже зруйнували чимало цінних природоохоронних об’єктів, використовуючи наші заповідники як військові бази та “паркінги” для танків.

Щоб протидіяти тому, що чинять окупанти в українських заповідниках, Міндовкілля спрямувало відповідні звернення до секретаріатів міжнародних природоохоронних конвенцій.

Мета цих звернень – домогтися того, щоб такі дії РФ були засуджені та розпочався процес невизнання таких дій агресора.

Листи направлено до Секретаріатів Бернської, Рамсарської, Боннської Конвенцій, Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES), а також до Секретаріату Міжнародного союзу охорони природи та до Національної комісії у справах ЮНЕСКО.

Очікується, що широкий розголос дозволить залучити міжнародну спільноту до вирішення проблеми, а також домогтися справедливого покарання для РФ в межах зазначених організацій.
 

Ще на цю тему