Окупанти знищили найціннішу ділянку Джарилгацького національного парку – Мінекології

11:40 07.11.2023

На території тимчасово окупованої Херсонщини російські війська знищили найціннішу степову ділянку Джарилгацького національного природного парку. 

Загалом внаслідок збройної агресії РФ в Україні на сьогодні пошкоджено 812 заповідних територій загальною площею 0,9 млн га, повідомляє ZN.UA з посиланням на Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

За даними міністерства, ще 2,9 млн га територій Смарагдової мережі — 160 територій, які є під охороною ЄС та Ради Європи, опинилися під загрозою знищення.

“Практично знищені два водно-болотних угіддя міжнародного значення: "Архіпелаг Великі та Малі Кучугури" та "Заплава Сім Маяків". Знищено всю заповідну зону (1588 га), найцінніша степова ділянка Джарилгацького національного природного парку”, – заявили у Міндовкілля.

У міністерстві зазначають, що під російською окупацією лишаються 514 заповідних територій, площа яких складає 0,8 млн га. Вони уточнили, що перелік та масштаби втрат можуть зростати, адже досі тривають бойові дії, а решта перебуває під окупацією чи очікує на розмінування.

Нагадаємо, що у березні російські загарбники встановили окупаційну «адміністрацію» в Біосферному заповіднику «Асканія-Нова» на Херсонщині. Заповідник потрапив в окупацію, однак українська команда продовжувала виконувати свої обов'язки.
 

Ще на цю тему