У Греції затримали чоловіка, який крав гроші Міноборони за військовими контрактами — Офіс Генпрокурора

08:40 16.11.2023

У Греції затримано підозрюваного у розкраданні коштів Міноборони. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Цитата

“13 листопада в Афінах компетентні органи Греції затримали громадянина України, якого підозрюють у незаконному заволодінні бюджетними коштами у розмірі 43 млн гривень”, — йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, підозрюваний у змові з іншими особами заволодів коштами, що були передані як попередня оплата за договорами, укладеними з Міністерством оборони України на закупівлю товарів військового призначення. Ці кошти були перераховані на рахунки фізичних осіб-підприємців за нібито надання робіт та послуг. Злочин було вчинено у період з 2 березня по 10 травня 2022 року. В той час підозрюваний перебував на посаді директора компанії.

 

12 липня 2022 року йому повідомили про підозру у заволодінні чужим майном "шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та розпорядження майном, одержаним злочинним шляхом, вчинені в особливо великому розмірі організованою групою" (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

6 листопада 2023 року прокурори направили до компетентних органів Греції запит на затримання та тимчасовий арешт вказаної особи. Також в рамках співпраці з Інтерполом було направлено запит на публікацію Червоного оповіщення. В результаті, підозрюваного було затримано та тимчасово заарештовано за рішенням Апеляційного суду Афін.

Наразі готуються усі необхідні документи для направлення запиту про видачу зазначеної особи українській стороні для притягнення до кримінальної відповідальності.

Ще на цю тему