Казахстан збудує мультимодальний термінал у порту Поті

21:00 14.08.2023

У морському порту Поті (Грузія) минулого тижня відбулася урочиста церемонія закладки капсули, присвячена початку будівництва мультимодального терміналу Роті Transterminal

Про це повідомляє Порти Украіни з посиланням на «Бізнес Грузія».

Цей проєкт є спільним зусиллям грузинської та казахстанської сторін. Для його успішної реалізації було створено спільне підприємство Roti Transterminal, де PTC Holding з Казахстану та грузинські партнери володіють по 50% акцій.

Згідно із заявою директора з розвитку PTC Holding Олжаса Арикбаєва, починаючи з вересня 2023 року, проєкт перейде в активну фазу, і очікується, що в першому кварталі 2024 року термінал буде введено в експлуатацію.

Кошторисна вартість проєкту зараз оцінюється в діапазоні $15-20 млн. Термінал займатиме площу 8 га, його продуктивність на першому етапі досягне 80 тис. TEU на рік.

Голова правління PTC Holding Тимур Карабаєв наголосив, що будівництво портового терміналу в Поті стане першим інфраструктурним проєктом з Казахстану, що реалізується в цьому порту, який є ключовим елементом Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (ТМТМ).

Теми: